teisipäev, 15. november 2016

Pilditöötlus keskkonnas www.pixlr.com


Keskkonna tutvustus
www.pixlr.com on keskkond, kus ilma kasutajaks registreerumata saab teha pilditöötlust.
Pilditöötluseks on 2 võimalust - express valikust saab kiiresti olemasolevale pildile efekte, raami jms lisada. Editor valik võimaldab ise pilt joonistada või siis olemasolevat pilti / fotot täpsemalt töödelda.

Avalehel tuleb klõpsata lehe allservas olevale 2-le noolekesele.


Edasi avaneb valik "Editor" ja "Express" keskkonna vahel.


Kiire pilditöötlus Express keskkonnaga

Pixlr Express keskkonda saab pilti üles laadida arvutist (Browse), leida pilt internetist ning laadida keskkonna selle aadressi (Open URL) järgi, salvestada pilt veebikaamerast.
Lisaks on võimalik teha erinevatest piltidest kollaaži (Collage).













Kui pilt on keskkonda üles laetud ja seal avanenud, siis ilmub pildi alla menüüriba, millelt saab teha erinevaid valikuid. Valikutel klõpsates avaneb lisamenüü, kus saab teha veelgi täpsemaid valikuid.




NB! Peale valikute pildile lisamist (näiteks kleepsud või tekst) ei saa neid enam seal liigutada. Valesse kohta sattunud objekti saab ekraani ülaservast UNDO nupuga tagasi võtta (kustuvad ka kõik need objektid, mille lisasid peale valesti läinud objekti ja need tuleb siis uuesti lisada).


Valmis pildi salvestamiseks klõpsa ekraani paremas ülanurgas olevat nuppu "SAVE".

Edasi saad anda oma pildile nime (minu näiteks nimeks "koerapilt") ja uuesti nupul "Save" klõpsates valid arvutis koha, kuhu soovid pildi salvestada.



Pilditöötlus Pixlr Editoriga


Pildi joonistamine - pildi joonistamise alustamiseks tuleb anda pildile nimi ja määrata pildi suurus. Suurust võib valida rippmenüüst, aga saab ka ise laiuse ja kõrguse sisestada.
Linnuke sõna "transparent" ees laseb pilti läbipaistvale taustale joonistada.



Tööriistad:


Värvi valimine:

Joonistusvahendi omadused:

Pildi lisamiseks mõnel veebiaadressilt tuleb valida menüüst: File -> Open image URL
Edasi tuleb sisestada pildi URL aadress (see, mis ilmub aadressiribal). NB! Vaata, et aadressi algus http:// kaks korda ei satuks!

Pildi URL-i ehk veebiaadressi leiab kõige lihtsamalt nii:
Klõpsad avatud pildil hiire parema klahviga ning valid rippmenüüst "Kopeeri pildi aadress" / Copy image location. Siis kleebid selle Pixlr keskkonna URL kasti (kleepimiseks kas klahvikombinatsioon Ctrl+V või parema hiireklahvi alt "Kleebi"/ Paste)

Rohkem juhendeid Pixlr keskkonna kasutamise kohta leiad siit:
Arvutis oleva pildi üleslaadimine ja töötlemine 

Kihiline pilditöötlus